Cbox
Promise me Magic
Personified animation roleplay
 
GebruikersgroepenGebruikersgroepen  IndexIndex  GebruikerslijstGebruikerslijst  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  Inloggen  
plot rules linkpartners faceclaim players characters

Deel | .
 O'Malley, Thomas
Thomas O'Malley

avatar


Aantal berichten : 53
Leeftijd : 21

Character sheet
Character: Thomas O'Malley
Status: Trying to fit in
Quote: Aloha, auf Wiedersehen, bon soir, sayonara, and all those good bye things, baby.

BerichtOnderwerp: O'Malley, Thomas   vr apr 04, 2014 9:55 pm
Thomas O'Malley


"Boy! Your eyes are like sapphires."
Thomas O'Malley - The Aristocats - Tom Hiddleston
27 - 19 december


Timeline


Nergens voelt Thomas zich beter dan op straat. Daar zwerft hij ook rond, in het Parijs van de jaren '10 van de vorige eeuw, als een straatkat. Zijn leven is ongecompliceerd, spontaan, hij kan doen en laten wat hij wil. Geen regels, geen verantwoordelijkheden... Hij flirt met vrouwelijke katten, maakt muziek met zijn mede-straatkatten, alles gaat zijn gangetje.
Totdat hij haar tegenkwam.
Het was aan de overkant van de rivier en ja, het was zo cliché - maar haar ogen waren blauw als saffieren en haar vacht zo wit als sneeuw. Hij had nog nooit zo'n mooie kat gezien. Hij introduceerde zichzelf: 'Abraham deLacey Giuseppe Casey Thomas O'Malley,' zong hij - en hij wist dat ze gevleid was (natuurlijk - wie níet?). Ze bleek Duchess te heten, en hij overspoelde haar met complimentjes, liedjes, gedichtjes (''Why, your eyes are like sapphires sparkling so bright. They make the morning radiant and light.''), alles wat je maar kan bedenken. Duchess vertelde dat ze ontvoerd was bij haar rijke eigenares, samen met haar drie kittens, en dat ze ergens gedropt waren. Thomas, als een echte gentleman, besloot Duchess en haar kittens terug naar Parijs te brengen. Terwijl ze over de daken van Parijs liepen, vroeg Thomas Duchess ten huwelijk. Nou ja, voor zover een kat een andere kat ten huwelijk kan vragen. Duchess bloosde, maar ze wist niet of ze wel thuis kon komen met Thomas. Duchess was een raskat van hoge komaf, en Thomas... slechts een eenvoudige straatkat. Thomas knikte en hij wist dat hij de liefde van zijn leven zou kwijtraken. Hij kon niks tegen Duchess inbrengen en bracht haar en de kittens terug naar hun Parijse villa. Hij zei voor de allerlaatste keer gedag tegen Duchess (hij wist zeker dat hij tranen in haar saffierblauwe ogen zag) en haar kittens en liep weg, zonder om te kijken. Zijn vrienden, een groep straatkatten, verwelkomden hem al en grapten dat hij een eeuwige 'bachelor' zou blijven. Thomas lachte mee, maar wilde nog steeds niet geloven dat hij Duchess voor altijd kwijt was.
Totdat hij de schreeuw hoorde. Een luide, klaaglijke schreeuw. Het moest Duchess zijn. Het kon niet anders. Samen met zijn vrienden rende hij terug naar het huis, waar hij een gemaskerde man ziet die de katten opnieuw probeert te ontvoeren. Hij twijfelt geen moment en springt op de man, Thomas' nagels haken diep in zijn vlees en hij gromt en bijt en krabt, hopend dat hij nog niet te laat is. Schreeuwend laat de man de tas vallen waar hij Duchess en de kittens al in had gestopt. De man wordt verjaagd door de groep straatkatten en Thomas mag in het huis van Duchess wonen, ze 'trouwen' en Thomas wordt de stiefvader van de kittens.
Eind goed al goed, zou je zeggen, maar het leven is niet altijd als in een sprookje.
Soms verlangde Thomas terug naar zijn oude leven als straatkat en liep hij weer over de daken van Parijs. Hij gooide bloempotten om, trok de was van de waslijn, roofde vis uit de vijvers. Op een dag kwam hij iets raars tegen, zoiets had hij nog nooit gezien. Het stond tegen een muur, het was perfect rond en er kwam een vaag wit licht uit. Nieuwsgierig als hij was, kwam Thomas dichterbij en hij snuffelde aan het portaal. Slechts de lichte aanraking van zijn snorharen was al genoeg om hem het portaal in te sleuren en hem 100 jaar verder in de tijd te brengen.
De plek waar het portaal uitkwam was op z'n zachtst gezegd niet heel handig. Hij werd middenin een café geworpen. Thomas keek om zich heen, en merkte dat alle blikken op hem gericht waren. Hij keek naar zijn handen, en besefte dat het mensenhanden waren. Hij had niet genoeg tijd om na te denken wat er gebeurd was, hij moest hier eerst weg. Hij glimlachte lief, verontschuldigde zich voor de onrust die hij had veroorzaakt en probeerde op twee benen te staan, net zoals hij mensen zag doen. Natuurlijk viel hij om, en na veel vallen en opstaan... lukte het hem nog steeds niet om op twee benen te staan, dus hij kroop op handen en voeten het café uit. Naast het café stond een boom, en hij probeerde zich langzaam op te trekken tegen de boom en hij nam kleine stapjes terwijl hij nog steeds de boom vasthield. Toen de avond gevallen was, kon Thomas op twee benen staan en lopen. Hij zwierf weer op straat, zoals vroeger, en het enige wat hij nog wist was zijn naam.

 


Analysis


Thomas is een ontzettende flirt. Hij is zijn hele verleden met Duchess vergeten en het enige wat hij nog weet is zijn leven vóór haar, als een straatkat dus. Hij weet alleen niet dat hij een kat is geweest, dus hij ziet zijn herinneringen vanuit een menselijk oogpunt en hij vindt het raar dat hij zo veel katten in zijn herinneringen ziet, maar hij kan de connectie niet maken. Af en toe heeft hij katachtige trekjes: hij is als de dood voor stilstaand water, snelrijdende auto's en hij ruikt het van mijlenver als iemand vis aan het klaarmaken is. Verder is hij charmant en hij kan zich uit elke situatie redden met zijn praatjes:
Heeft hij iets gestolen van de markt? Oh nee mevrouw, ík kan dat toch niet geweest zijn? Het was vast die oude man, denkt u ook niet? Ik heb hem altijd al een raar figuur gevonden.
Wilt hij iets gedaan krijgen van iemand? Het is me eigenlijk nooit opgevallen, maar je haar... het glanst als een gepolijste diamant. Heb je een nieuwe jurk, trouwens?  


Connections


Naam: Abraham deLacey Giuseppe Casey Thomas O'Malley is natuurlijk veel te lang om te gebruiken, dus ik heb er Thomas O'Malley van gemaakt, zoals hij in de film ook wordt aangesproken. Thomas is een normale naam en hij is van Ierse afkomst, dus O'Malley leek me ook geschikt.
Faceclaim: Behalve dat ze dezelfde naam hebben (Thomas) is Tom Hiddleston voor mij het voorbeeld van een moderne gentleman, die serenades zingt, de deur voor je openhoudt en spontaan gedichten voor je maakt, net zoals Thomas O'Malley. Hij is niet roodharig zoals O'Malley, maar dat valt de verklaren door de Scheur.
Leeftijd: De meeste katten worden niet ouder dan 20 jaar, maar ik heb Thomas O'Malley 27 gemaakt. Zijn personage is voor mij een jonge man, die al lang volwassen is maar zich eigenlijk niet volwassen wilt gedragen.
Werk: Thomas leeft op straat en in vervallen huizen die krakerspanden worden genoemd. Bij een zoektocht naar bruikbare dingen in een villawijk vond hij langs de straat een viool en een viooltas, achtergelaten om de volgende dag door de vuilniswagen te worden opgehaald. De viool en de tas waren in een redelijk goede staat en het bleek dat hij er nog aardig op kon spelen ook (hij kan geen noten lezen en heeft ook geen idee wie de componisten van het lied zijn, al zijn liedjes zijn dus improvisatie of herinneringen). Sindsdien verdient hij de kost als straatmuzikant.
Kleding: Thomas draagt kleding die gebaseerd is op de mannenkleding rond 1910: een blouse en een gilet van tweed. Het is niet heel opvallend in deze tijd, maar dat is een van de dingen waaraan je kunt zien dat Thomas eigenlijk uit het verleden komt.
Analfabeet: Thomas is analfabeet. Hij weet niet dat hij een kat is geweest, en het irriteert hem dat andere mensen wel kunnen lezen en schrijven en hij niet. Hij schaamt zich ook hiervoor en probeert het zoveel mogelijk te verbergen en te doen wat andere mensen doen. Hij pakt bijvoorbeeld een krant en 'leest' hem (hij kijkt eigenlijk alleen naar de plaatjes en bladert om de zoveel tijd verder) en hij 'leest' aandachtig een menukaart (om daarna precies hetzelfde te bestellen als de mensen achter hem). Het enige wat hij op het gebied van lezen en schrijven kan, is een pen vasthouden op een rare, klauwachtige manier. Als hij een krant 'leest' bladert hij naar de laatste pagina's van de krant, de kruiswoordpuzzels, die hij maakt (hij probeert in de puzzel dezelfde combinaties van letters te vinden als die in de woorden gegeven worden, want letters zijn voor hem maar een combinatie van rondjes en driehoekjes). Verder snapt hij ook niks van geld en getallen. Het enige wat hij weet is dat de grotere muntjes ''2'' zijn, de kleinere ''1'', enzovoort. Als hij betaalt legt hij meestal een berg muntjes op de toonbank en vraagt of het genoeg is.This app was written by Veronica.

_________________
Thomas O'Malley · Mandar Dubashi


Laatst aangepast door Thomas O'Malley op do sep 25, 2014 4:09 pm; in totaal 3 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Anna Kjellberg
Admin
avatar


Aantal berichten : 193
Leeftijd : 22

Character sheet
Character: Princess Anna
Status: cold cold cold cold cold cold cold
Quote: You don't have to protect me!

BerichtOnderwerp: Re: O'Malley, Thomas   vr apr 04, 2014 10:46 pm

Accepted!

Alweer zo'n prachtig uitgewerkt karakter! Zijn persoonlijkheid heb je duidelijk goed te pakken. Meer heb ik eigenlijk niet te zeggen - Veel plezier in de RPG!

_________________

H-hi me? oh, uh... hi.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://promise.actieforum.com
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Promise me Magic :: out of character :: to come alive :: accepted-