Cbox
Promise me Magic
Personified animation roleplay
 
GebruikersgroepenGebruikersgroepen  IndexIndex  GebruikerslijstGebruikerslijst  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  Inloggen  
plot rules linkpartners faceclaim players characters

Deel | .
 Plot
Anna Kjellberg
Admin
avatar


Aantal berichten : 193
Leeftijd : 22

Character sheet
Character: Princess Anna
Status: cold cold cold cold cold cold cold
Quote: You don't have to protect me!

BerichtOnderwerp: Plot   wo maa 12, 2014 9:12 pm


The past
Er was eens een vreemde magische kracht in een wereld die voor ons onbereikbaar is. Waar het vandaan komt, weten slechts weinigen. Wel is het duidelijk dat deze magie met de dag sterker wordt en zijn eigen leven begint te lijden.
Het heeft geen vorm. Het heeft geen naam. Het is enkel bekend dat het aan geen kant staat, niet goed en niet kwaad. Ook gebeurt er sinds het ontstaan van deze kracht iets vreemds: er ontstaan Scheuren tussen werelden. Deze Scheuren kunnen worden gebruikt om je van de ene naar de andere wereld te verplaatsen - als je het aan durft, tenminste.
De Scheuren zijn gevaarlijk. Ze kunnen je geheugen wissen, en als je geen Scheur vindt om terug te gaan naar waar je oorspronkelijk vandaan komt, kan je voor altijd in de andere wereld vastzitten. Daarnaast schijnt er geen magie te zijn in de realiteit - hoewel schijn kan bedriegen. Ook breiden de Scheuren zich met de dag verder uit over de werelden. Het lijkt er op dat de Scheuren over het algemeen ongevaarlijk zijn, maar wie weet wat er gebeurt als er meer Scheuren zijn dan er plaats is om te lopen?
De meeste Scheuren leiden naar één van twee werelden, afhankelijk van in welke je je op dat moment bevindt: de geanimeerde wereld of de realiteit. De geanimeerde wereld bestaat uit verschillende landen, realmen, onderdelen, hoe je het maar noemen wil - en wie uit de geanimeerde wereld komt, zal altijd naar zijn oorspronkelijke wereld terug gestuurd worden. De andere kant op zal altijd naar de realiteit leiden.The presentDe eerste keer dat iemand het portaal door gaat en in de realiteit terecht komt, gebeurt er heel veel. Het belangrijkste is dat er een permanente link wordt gelegd tussen de geanimeerde en realistische versie van hetzelfde personage. Deze eerste keer speelt tijd geen rol. Leeftijd kan daarom veranderen. Ook is er iets vreemds aan de hand waardoor iedereen met een geest die een Scheur door gaat, in een mens verandert. Soms hebben Scheuren zelfs de kracht om doden weer tot leven te wekken.
Uiterlijk blijft voor het grootste deel hetzelfde, maar de grens tussen geanimeerd en realistisch uiterlijk zorgt er toch voor dat er veel veranderingen plaats zullen vinden.

Ondanks dat de geanimeerde wereld ontzettend groot en uitgebreid is, leiden alle Scheuren naar dezelfde plek. Een klein plaatsje in Amerika dat Realiteit heet. Dit is een plaats zoals elk ander: met huizen, een school, een bibliotheek, winkels, en natuurlijk inwoners. Wat deze plek zo bijzonder maakt zijn de inwoners, want die lijken uit het niets te verschijnen. Dit is op zich geen probleem: de mensen die er al wonen zijn gastvrij en er is altijd woonruimte voor nieuwe mensen. Ook hun grote fantasie en verhalen over verre koninkrijken zijn nooit een probleem geweest.The futureWat biedt de toekomst? Niemand weet het. De Scheuren schijnen neutraal te zijn, gezien ze elk persoon dat er doorheen reist aantasten – maar brengen wel negatieve gevolgen met zich mee. Daarnaast blijven ze groeien en komen er steeds meer. Je kan wel zeggen dat ze de geanimeerde wereld in gevaar brengen. En als de geanimeerde wereld uit elkaar valt, zal iedereen die daar oorspronkelijk vandaan komt ook verdwijnen. De scheuren moeten dus gestopt worden, maar er is zo weinig over bekend, en waar kan je in hemelsnaam zoeken naar informatie wat tot nu toe nog niet bestond?

_________________

H-hi me? oh, uh... hi.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://promise.actieforum.com
Anna Kjellberg
Admin
avatar


Aantal berichten : 193
Leeftijd : 22

Character sheet
Character: Princess Anna
Status: cold cold cold cold cold cold cold
Quote: You don't have to protect me!

BerichtOnderwerp: Re: Plot   wo mei 28, 2014 9:33 am


Active plotEr zijn 3 voorwerpen in Realiteit belandt die magie bevatten. Dit is waarschijnlijk gebeurt doordat er scheuren uitkwamen op de plekken waar deze voorwerpen zich bevonden, waardoor de voorwerpen als het ware zelf gescheurd zijn. De voorwerpen hebben allemaal een manier om terug te linken naar de geanimeerde wereld.

Het eerste voorwerp is een spiegel waarin je je geanimeerde tegenpool kan zien. Het maakt niet uit wat je was voor je in Realiteit terecht komt. Die vorm zal je van jezelf zien. Opmerkelijk aan de spiegel zijn het sleutelgat aan de rechterkant, en een vreemd vlak aan de bovenkant ongeveer de grootte van een handpalm.

Het tweede voorwerp is een sleutel, hangend aan een ketting.  Wie de sleutel om zijn nek draagt, kan de ware gedaante van mensen om zich heen als het ware voelen. Het is geen zichtbaar effect, en werkt slechts op het gevoel en de gedachtes. De persoon kan dus niet de echte gedaante zien, enkel voelen.

Het derde en laatste voorwerp is een edelsteen van onbekende soort. Het ding is groot: te groot om gedragen te worden. Het past net niet in de palm van een normale mensenhand. Wie de steen vasthoudt, zal al zijn herinneringen uit de geanimeerde wereld terugkrijgen, mits deze waren verdwenen.

Als de voorwerpen samengebracht worden, zal het portaal naar de geanimeerde wereld geopend worden. Als eerste zal je in de tussenwereld terecht komen. Vanaf daar kan je verder reizen naar je eigen wereld.

Het grootste probleem is, dat niemand weet dat deze drie voorwerpen bestaan en dat ze samen zo’n krachtige magie bevatten. Er zijn geen teksten over geschreven en als iemand al één van de voorwerpen heeft vermeld, dan wordt de magische eigenschap niet vermeld. De enige manier om er achter te komen wat ze doen en wat de voorwerpen zijn, is door de eigenaar te vinden en die te vragen. Maar om dat te doen moet je eerst weten wie de eigenaren zijn.

De spiegel staat in het asylum, onder toezicht van Clarence Montgomery. Elijah Merle is in bezit van de sleutel en Claude Frederic heeft de steen. Nu is het aan hen om de voorwerpen bij elkaar te brengen en het portaal te openen voor de gehele geanimeerde bevolking.
Heb je een idee voor het plot, zoals een speciale rol die je wil vervullen? Stuur me een PB! Ik hoor graag de toevoegingen van leden, zeker als het om iets gaat wat voor jullie geschreven is._________________

H-hi me? oh, uh... hi.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://promise.actieforum.com
Pagina 1 van 1

 Soortgelijke onderwerpen

-
» Plot der Zeven Zonden

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Promise me Magic :: out of character :: a storybook of hidden tales-