Cbox
Promise me Magic
Personified animation roleplay
 
GebruikersgroepenGebruikersgroepen  IndexIndex  GebruikerslijstGebruikerslijst  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  Inloggen  
plot rules linkpartners faceclaim players characters

Deel | .
 Rules
Anna Kjellberg
Admin
avatar


Aantal berichten : 193
Leeftijd : 22

Character sheet
Character: Princess Anna
Status: cold cold cold cold cold cold cold
Quote: You don't have to protect me!

BerichtOnderwerp: Rules   do maa 13, 2014 5:05 pm


OOC etiquetteIedereen die een beetje ervaring heeft met RPGen, zal vast wel begrijpen dat respect in de off-game/OOC gedeeltes ontzettend belangrijk is voor de sfeer op de gehele site. Heb je elkaar lief OOC, dan gebeurt dat ook makkelijker IC. Respect hoeft niet te betekenen dat je de mensen om je heen als goden behandelt, want dat is nou ook weer niet de bedoeling. We zijn gelijken. Behandel anderen zoals je zelf behandelt wil worden.

Respect betekent dat je anderen in hun waarde laat, en dat als iemand een character aan wil maken waar jij het niet mee eens bent, je dit laat. Tenzij je een geldige reden hebt, bijvoorbeeld dat je deze al gereserveerd had of dat hij al volledig bezet is, maar anders laat je mensen met rust. Natuurlijk mag je je uiten in de zin dat je het jammer vind dat het character niet precies is zoals jij gehoopt had. Iemand de grond in boren, is echter niet de bedoeling.

Heb je het gevoel dat iemand geen respect voor je heeft, bespreek het met deze persoon zelf. Werkt dit niet, neem dan contact op met de staff, en wij zullen met gegeven bewijs zien wat we voor je kunnen doen.
ActiviteitDit spreekt eigenlijk voor zich. Het is volledig begrijpelijk als de site je niet genoeg aan staat om er te blijven, en ook als je andere redenen hebt om een tijdje niet online te kunnen komen, dan is er niks wat wij daar aan kunnen doen. Echter spelen we hier bestaande characters – characters die anderen ook willen spelen. Als je echt een character niet meer kan spelen, vragen we je daarom om of zelf een nieuwe eigenaar te vinden, of hem op te geven zodat een nieuw persoon hem over kan nemen.

Zelf houden we ook de activiteit in de gaten. Wordt er een character die al geclaimed is aangevraagd door iemand, en blijkt dit character al maanden inactief te zijn, dan kunnen wij deze opnieuw aan iemand geven. Natuurlijk sturen we tussendoor nog een bericht, maar als hier niet op gereageerd word, zal het character opnieuw weggegeven worden. Wil je je characters dus ECHT houden, dan moet je ook ECHT actief zijn.

Wat we met actief bedoelen, is heel simpel: posten in de in-character fora. Natuurlijk maken we een uitzondering als je meld dat je niet in IC kan posten door omstandigheden, maar over het algemeen verwachten wij toch dat er regelmatig gepost wordt.CharactersDe characters die je op Promise Me Magic mag spelen, zullen geanimeerd moeten zijn. Geen speelfilms, geen boeken of strips. Alleen geanimeerde karakters uit animatiefilms, cartoons, anime en games. Dit zijn ongelofelijk veel karakters om uit te kiezen en we hopen dat jij er eentje kan vinden die bij je schrijfstijl past.SetjesDoor het feit dat we hier met twee verschillende faceclaims werken (het originele character en de vorm van nadat je in Realiteit bent aangekomen), is het logisch om deze beide in je setje te verwerken. Hoe je dit doet, is aan jou. Als je je character sheet invult zal er altijd onder je avatar staan welk personage je speelt, maar toch is het een fijn gevoel voor de mensen die het character niet kennen om er ook een geanimeerd gezicht bij te zien. Wat natuurlijk ook kan door middel van een onderschift. Het is volledig aan jou.

Wat groottes betreft, houden we avatars op 150px breed en onderschriften op 500px breed. Avatars kunnen maar maximaal 200px hoog zijn, maar voor de rest ben je vrij om er je eigen vorm aan te geven.

Gelieve wel reclame voor andere sites en spoilers uit je onderschrift laten.PostsOnze postregels zijn standaard: bepaal niet de acties van je topicgenoten, probeer juiste spelling en grammatica toe te passen, en gebruik leestekens. Voor de rest... Laten we je vrij. We gaan er van uit dat iedereen volwassen genoeg is om een normaal topic te kunnen typen. De standaard schrijfstijl die we hanteren is de derde persoon enkelvoud, (hij-vorm), maar we vinden het niet erg als je soms een stukje in een andere stijl wil schrijven.

Tables/templates zijn ook geen probleem. Als het leesbaar is, mag het.ProfielIn de realiteit worden andere namen gebruikt dan in de geanimeerde wereld. Mede omdat sommige namen zouden opvallen in onze wereld - Rapunzel bijvoorbeeld, dat hoor je niet vaak - en ook omdat het aanvult op welke namen ze al hebben. Achternamen zijn bijvoorbeeld nieuw voor vele geanimeerde characters. Je gebruikersnaam bestaat uit de naam die je voor in de realiteit gekozen hebt, eerst de voornaam en dan de achternaam. Bedenk ook waarom je personage zelf deze naam heeft gekregen of gekozen.

Het is van belang dat je je character sheet op je profiel invult, en ook je naam zou fijn zijn. We begrijpen het als je je echte naam niet prijs wilt geven op het internet – gebruik dan een alias.AccountsOmdat elk personage zijn eigen account heeft, is het geen probleem om meerdere accounts te hebben. Wel willen we er op wijzen dat je niet meer characters moet nemen dan je aan kan. We willen die activiteit er natuurlijk in houden, zeker met populaire characters. Er is geen limiet aan het aantal accounts dat je mag hebben, maar wees je bewust van je keuzes.

We geven iedereen de mogelijkheid om een character te reserveren als ze er zeker van willen zijn dat ze hem krijgen terwijl ze nog bezig zijn met een application schrijven. De wachttijd is 10 dagen. Als 10 dagen na de reservering nog geen application gepost is, is het character opnieuw beschikbaar om gereserveerd te worden.
Heb je al een character en wil je een tweede, derde, vierde enz. dan zal je eerst vijf in-character posts moeten schrijven voor je een volgende mag reserveren. Dit is, opnieuw, omdat we graag willen dat de geclaimde personages gebruikt worden, en niet na het accepteren van de application al stilvalt.

Wat het maken van je character betreft, nemen we aan dat hij zo dicht bij de canon versie blijft als mogelijk. Kleine veranderingen in persoonlijkheid zijn mogelijk, de Scheuren doen immers vreemde dingen – en ook leeftijd staat niet vast. We hebben geen minimum of maximum leeftijd voor characters. Zolang je veranderingen onderbouwd zijn, is alles mogelijk – en als het niet té ver van het origineel afwijkt. Er is een limiet.FaceclaimHet is praktisch onmogelijk om een perfecte realistische versie van je character te vinden, maar probeer er zo dicht mogelijk bij te blijven. Zoals hiervoor al vermeld zijn veranderingen toegestaan, zolang ze onderbouwd zijn.

Dubbele faceclaims zijn, uiteraard, niet mogelijk. Misschien in de toekomst wel, opnieuw onder het motto dat het portaal vreemde dingen kan doen, en dat sommige mensen nou eenmaal op elkaar lijken – maar voorlopig vragen we je om een originele faceclaim te zoeken.
SettingRealiteit is een fictief plaatsje in het oosten van de Verenigde Staten. Qua grootte zit het tussen een dorp en een stad in: het is completer dan de meeste dorpen, maar niet zo groot als de meeste steden. Het is niet onmogelijk om de stad te verlaten voor geanimeerde characters, echter kiezen de meesten er voor om er te blijven. Het is groot genoeg om er verdwaald te raken.

Al voor de Scheuren ontstonden bestond Realiteit. Toen was het nog echt een dorpje. Inmiddels is het gegroeid, voornamelijk door de instroom van de mensen uit de geanimeerde wereld. Het is enkele jaren geleden dat de Scheuren voor het eerst nieuwe mensen naar Realiteit brachten. Pas sinds kort zijn de Scheuren echt actief en komen er echt veel mensen Realiteit binnen.

In Realiteit heerst een Cfa klimaat: Een vochtig subtropisch klimaat. Dit betekent dat er het gehele jaar door neerslag valt, de zomers heet zijn en de winters mild. Voor de winters, denk aan hoe het in Nederland er aan toe gaat. Sneeuwval is dus niet uitgesloten!PlottingHet gebruik van al bestaande personages, betekent dat er al een geschiedenis geschreven is voor je karakter. Dit betekent echter niet dat het in steen geschreven is, en aanpassingen mogelijk zijn. Zo is het aan jou om te bepalen op welk moment in hun leven je character door een Scheur is gegaan. Hou hier wel rekening mee wat betreft de andere characters uit het verhaal, als deze al bestaan op het forum.

Daarnaast zijn actieve plots altijd interessant! Het hoeft niets uitgebreids te zijn. Al is het maar de ontmoeting van jouw character en die van een ander. Een goed idee om dingen op gang te krijgen is het posten van een plotter: een kleine beschrijving over je character, zodat anderen kunnen nadenken over hoe jouw character en de zijne/hare met elkaar om gaan. Neem zelf het initiatief! Reageer op anderen! Is er een leeg, open topic? Reageer! Uiteindelijk komt het allemaal op jou aan.StaffAls laatste: De staffleden zijn vrienden, geen voedsel. En ook geen vijanden. Als er iets onduidelijk is, vraag het. Wij zijn er om je te helpen en dat doen we met plezier. Geef ons dat plezier dan ook wanneer het nodig is.
En: geen enkele vraag is dom. Als jij het niet snapt, dan is het niet duidelijk genoeg. Klaar. Dan zorgen wij dat er verandering in komt.


_________________

H-hi me? oh, uh... hi.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://promise.actieforum.com
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Promise me Magic :: out of character :: a storybook of hidden tales-