Cbox
Promise me Magic
Personified animation roleplay
 
GebruikersgroepenGebruikersgroepen  IndexIndex  GebruikerslijstGebruikerslijst  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  Inloggen  
plot rules linkpartners faceclaim players characters

Deel | .
 Haitéir, Alec
Alec Haitéir

avatar


Aantal berichten : 21
Leeftijd : 23

Character sheet
Character: The Mad Hatter
Status: Mad?
Quote: Do I need a reason to help a pretty girl in a very wet dress?

BerichtOnderwerp: Haitéir, Alec   zo sep 21, 2014 1:10 am
Alec Haitéir


"Do I need a reason to help a pretty girl in a very wet dress?"
The Mad Hatter - Alice in Wonderland - Sebastian Stan
32 - 25-9-1982


Timeline


Alec werkte voor de witte koningin als hoedenmaker. Hij had een rijk leven en hoefde zich geen zorgen te maken. Hij was een van het hof en alles was prima in zijn opzicht. Maar dit veranderde toen de Rode Koningin aan de macht kwam. Zij zorgde er voor dat Alec geen werk meer had. Hij probeerde hoeden te maken voor andere maar steeds minder geld bracht het op.

Alec zat in het verzet tegen de Rode koningin en dat liep niet goed voor hem af. Hij werd door de Rode Koningin bestempeld als de Mad Hatter omdat Alec vreemd gedrag vertoonde. Samen met Alice probeerde hij de Rode Koningin van haar troon te krijgen. Alec begon veel te voelen voor de jonge Alice. Hij zag haar graag als zijn dochter en hield dan ook echt van haar alsof ze zijn dochter was. Hij probeerde dan ook alles te doen om haar te redden uit de handen van de Koningin. Alec werd onthoofd door haar toen hij gevangen genomen werd.

Maar daar eindigde het zeker niet voor Alec. Zijn dode lichaam werd in een van de scheuren gegooid die hem naar de echte wereld leidde. Daar werd hij herboren, niet als klein kind maar als een jongen van 25 jaar. Hij wist helemaal niets van zijn leven als de Mad Hatter. Hij begon zijn bedrijf als hoeden en kleding maker. Het vreemde aan de jongen was dat hij toch wel wat vreemd gedrag vertoont en dat terwijl hij helemaal niet meer met zulke giftige stoffen bezig was als vroeger.

Alec werkte ijver drie jaar lang in zijn winkel en iedereen was blij met hem. Maar dat veranderde toen een aannemer zijn winkel wilde op kopen en slopen om er iets anders van te maken. Alec vocht voor zijn winkel en vermoorden uiteindelijk de aannemer. Hij had hier spijt van en wist dat dit hem in problemen zou brengen. Hij had het lijk zo goed mogelijk verborgen en niemand zou hem verdenken, maar wel gebeurde er iets heel vreemds met het lichaam van Alec.

Een groot litteken was te zien om de hals en nek van Alec. Het litteken was niet het enige wat Alec had gekregen. Zo had hij ook weer zijn geheugen terug gekregen over Wonderland en wat hem was aangedaan. Je kon wel zeggen dat Alec helemaal om sloeg naar The Mad Hatter waar hij ooit voor bestempeld was. Hij is niet te vertrouwen en als je zijn winkel binnen komt is het nog maar te betwijfelen of je er uit komt. The Mad Hatter van het kindersprookje is dood, maar the Mad Hatter van de echte wereld leeft en zal wraak nemen als dat nodig is.


Analysis


Alec is flink anders dan het sprookjes Hatter. Hij is een bittere jongeman die zich vooral bezig houd met zijn eigen zaken. Hij bemoeid zich niet met andere en zal dat ook niet zo snel doen. Na het verlies van Alice heeft Alec wel een zwak ontwikkeld voor kleine kinderen die alleen zijn. Hij zal een klein kind niet zoveel aan doen en heel erg helpen. Niet omdat hij zo'n fan is van kleine kinderen. Maar omdat hij een schuld gevoel heeft nooit te kunnen zorgen voor Alice zoals hij had moeten doen en hoopt zijn schuld in te kunnen lossen als hij andere wel helpt.

De winkel van de Hatter is erg belangrijk voor hem en daar kan je ook beter niet aan komen. Alec zal dan ook over lijken gaan als het gaat over zijn winkel. Alec is sowieso een persoon die over lijken gaat als hij iets wilt hebben. Het kan hem weinig schelen wie er gewond raakt of wie hij kwijt raakt. Aan vrienden hecht hij niet veel waarden. Hij kan toch niet vertrouwen op vrienden denkt hij.

Alec is een bittere jongeman die zich vooral bezig houd met zichzelf. Hij is arrogant en egocentrisch. Hij zet zichzelf voor op en vind zichzelf ook het belangrijkst. Hij drinkt graag thee en vind het ook niet erg om soms eens drugs of alcohol te gebruiken om zich even van de wereld te laten gaan.


Connections


Naam: De voornaam Alec heeft geen betekenis, maar Haitéir is Hatter in het Iers. Toch als je het Alec vraagt wilde hij liever gewoon bij de naam Hatter genoemd worden.

Leeftijd: In de Disney film ziet The Hatter er uit als een oude man, ik heb gekozen om hem weer jonger te maken omdat hij een soort van nieuw leven heeft gekregen in de echte wereld. Een leven die hij misschien als les kan leren of juist niet.

Faceclaim: Ik heb Sebastian Stan gekozen omdat hij The Hatter Speelt in de serie Once Upon A Time. Ik denk dat hij de rol wel goed vertegenwoordigd heeft en ook echt op de Hatter lijkt zoals ik hem graag zie (een beetje duister).


Details


Hoe komt het dat The Hatter Mad is? Dat is een vraag die vrij simpel te beantwoorden is. Vroeger werden veel giftige stoffen gebruikt voor het kleuren van de kleding of hoeden in dit geval. Die stoffen tasten je hersenen aan en daarvan kon je gek worden.

Nu word er minder met giftige stoffen gewerkt, maar Alec heeft die trekjes over gehouden uit zijn animatie wereld.

Tea Shop or Clothing Store? Ondanks dat Alec ontzettend van Thee houd heeft hij een toch echt een kleding en hoeden winkel. Hij maakt zelf kleding en hoeden en verkoopt die. Hij repareert ook kleding en hoeden.


This app was written by Michelle.


_________________

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Anna Kjellberg
Admin
avatar


Aantal berichten : 193
Leeftijd : 22

Character sheet
Character: Princess Anna
Status: cold cold cold cold cold cold cold
Quote: You don't have to protect me!

BerichtOnderwerp: Re: Haitéir, Alec   zo sep 21, 2014 9:37 am

Accepted!

Prachtige application! We kijken er naar uit om met je te RPGen. Veel plezier met je nieuwe character!

faceclaimcharacter lijstwho's who

_________________

H-hi me? oh, uh... hi.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://promise.actieforum.com
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Promise me Magic :: out of character :: to come alive :: accepted-