Cbox
Promise me Magic
Personified animation roleplay
 
GebruikersgroepenGebruikersgroepen  IndexIndex  GebruikerslijstGebruikerslijst  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  Inloggen  
plot rules linkpartners faceclaim players characters

Deel | .
 Kupua, Maui
Maui Kupua

avatar


Aantal berichten : 4

Character sheet
Character: Maui
Status: Where'd my hair go?!
Quote: So what I believe you're trying to say... is thank you.

BerichtOnderwerp: Kupua, Maui   za jun 03, 2017 8:59 am
Maui Kupua


"So what I believe you’re trying to say… is "thank you"."
Maui - Moana - Dwayne Johnson
30 jaar – 23 november


Timeline


(Spoilers voor de Disney film Moana/Vaiana)

Eeuwenlang stond de halfgod Maui bekend als een held van de mensheid. Hij gaf hen vuur, kokosnoten en zelfs volledige nieuwe eilanden. Naarmate de tijd verstreek wilden de mensen meer en werd Maui ambitieuzer, waardoor hij er uiteindelijk opuit ging om het hart van Te Fiti voor hen te stelen. Zodra hij het hart van haar plaats had gehaald, begon duisternis zich te verspreiden en verscheen de monsterachtige Te Ka die Maui confronteerde. De halfgod verloor het gevecht en raakte het hart en zijn magische vishaak kwijt, waarna hij werd verbannen naar een rotseiland.

1000 jaar later strandde een meisje met een boot op het eiland. Maui zag zijn kans en leidde het meisje - Moana- af met zijn illusies, zodat hij haar boot kon "lenen" om van het eiland af te raken. Hij werd echter al snel ingehaald door Moana en noodgedwongen ging hij met haar mee om het hart van Te Fiti terug te zetten. Hiervoor moest Maui eerst zijn vishaak gaan halen, die waarschijnlijk in het bezit was van Tamatoa, die in de monsterwereld leefde.

Na heel wat afleidingen op zee bereikte het duo het eiland waar de ingang naar de monsterwereld zich bevond. Nadat ze de top van het eiland hadden bereikt en Maui de ingang had geopend, sprongen ze de diepte in. Alles leek te gaan zoals verwacht, tot er plotseling een felle flits verscheen die Maui even het zicht ontnam.

Door het felle licht had hij niet gezien waar hij zou landen en hij kwam hard op de grond terecht. Hij stond snel op, wetende wat hem te wachten zou staan in de monsterwereld, en keek om zich heen. Dit… zag er niet uit als een wereld vol monsters. Hij krabde nadenkend over zijn hoofd, waarbij hij zich met een schok besefte dat hij niet zijn weelderige haar voelde, maar gewoon huid.

In de schok over zijn afwezige haar besefte hij niet dat hij in het park van Realiteit terecht was gekomen.


Analysis


Maui is opschepperig, brutaal en egoïstisch. Op zich is dat niet verbazend, aangezien hij ook echt veel voor de mensheid heeft gedaan – tenminste, in de wereld waar hij vandaan kwam. Hij blijft die typische attitude houden in Realiteit, maar daarnaast heeft hij ook positieve kanten. Zo is hij heldhaftig, grappig en menslievend met een grote dosis charisma, wat verhult dat hij diep van binnen onzeker is.

Qua uiterlijk is Maui niet veel veranderd. Hij is groot genoeg om boven de meeste mensen uit te torenen en hij is erg breed gebouwd. Ondanks dat zijn verhoudingen in Realiteit iets realistischer zijn, is hij erg gespierd en heeft hij een beschermende vetlaag. Hij blijft zijn ketting met tanden dragen, maar op een gegeven moment zal hij zijn bladerrok vervangen door shorts en een T-shirt. Verder zit zijn donkere huid nog steeds vol tatoeages die zijn belevenissen laten zien – al bewegen deze tatoeages niet nu hij in Realiteit zit. Ook zijn haar is nu verdwenen.


Connections


Naam: Aangezien ik anders toch al voor een Polynesische, exotische naam zou zijn gegaan, heb ik de voornaam Maui aangehouden. Wat zijn achternaam betreft: In de mythologie wordt Maui beschreven als een "Kupua", wat Disney min of meer correct heeft vertaald naar "demigod".

Faceclaim: Dwayne "The Rock" Johnson is de stem van Maui in de film. De animators hebben het personage qua uiterlijk expres op zijn stemacteur laten lijken, dus het leek me logisch om hem als faceclaim te kiezen.

Leeftijd: Zijn leeftijd is een wilde gok, aangezien hij in de film al eeuwen oud en onsterfelijk is. 30 leek me dan een goede leeftijd: oud genoeg om zo’n afgetraind lichaam te hebben, maar nog jong genoeg voor het uiterlijk van een typische halfgod. Zijn geboortedatum is onbekend, dus het is hier gewoon de release date van de film.

Haar: Maui heeft in Realiteit geen haar. Dit komt doordat zijn volle bos haar symbool staat voor zijn kracht (dit is bevestigd door de filmmakers, die kritiek hadden gekregen omdat Maui eerst een design zonder haar had), die hij niet meer heeft in deze wereld. Daarbij heeft zijn faceclaim ook geen haar en is dat niet erg makkelijk om te Photoshoppen.

Taal: In de film spreekt Maui officieel geen Engels, maar dankzij de scheur kan hij dit nu wel.


Details


Stem: Filmfragment

Theme: You’re Welcome

Posts van Sans Ation:
apostrophe dog – 5 posts


This app was written by Femke.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Anna Kjellberg
Admin
avatar


Aantal berichten : 193
Leeftijd : 22

Character sheet
Character: Princess Anna
Status: cold cold cold cold cold cold cold
Quote: You don't have to protect me!

BerichtOnderwerp: Re: Kupua, Maui   wo nov 08, 2017 3:17 pm

Accepted!

Prachtige application! We kijken er naar uit om met je te RPGen. Veel plezier met je nieuwe character!

faceclaimcharacter lijstwho's who

_________________

H-hi me? oh, uh... hi.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://promise.actieforum.com
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Promise me Magic :: out of character :: to come alive :: accepted-