Cbox
Promise me Magic
Personified animation roleplay
 
GebruikersgroepenGebruikersgroepen  IndexIndex  GebruikerslijstGebruikerslijst  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  Inloggen  
plot rules linkpartners faceclaim players characters

Deel | .
 Merle, Elijah
Elijah Merle

avatar


Aantal berichten : 10

Character sheet
Character: Chernobog
Status:
Quote: Are you sure you want to play this game?

BerichtOnderwerp: Merle, Elijah   ma mei 26, 2014 10:08 pm
Elijah Nathaniel Merle


"ashes, ashes, we all burn down. well, actually, you, not me."
Chernobog - Fantasia - Ian Somerhalder
27 - 21-5-1987

Timeline


Duisternis. Chernobog is niets anders gewend. Daarmee begon zijn leven. Geboren uit chaos was hij er al vanaf het begin bij. Het begin van de aarde, het begin van de mensheid in zijn universum. Chernobog was een zeer krachtig figuur. Zijn wil was wet. Zijn wet was chaos en survival of the fittest and luckiest.
Hij heeft nog vage herinneringen aan de eerste keer dat hij een menselijk leven ontnam, maar dat was lang geleden. Een eeuwigheid geleden, toen de volkeren pas begonnen met bestaan. In het begin was het lastig, de smekende ogen, de tranen. Chernobog heeft zichzelf echter snel omgevormd tot een persoonlijkheid even hard als zijn onaantastbare vorm. De god werd algauw door de Slavische volkeren vereerd als Chernobog, de eerste naam die hij kreeg en nog steeds draagt. Hij is daarna onder vele andere namen bekend geweest, gevreesd. Geruchten gaan rond dat hij Satan zelf is, iets wat hij noch bekent noch ontkent. Met willekeur en ongenade zaaide hij angst, heerste met harde hand.
Het waren niet zo zeer slechte intenties, het was zijn taak. Hij moest zorgen dat mensen op hun hoede bleven, hij was de duisternis. De balans moest worden behouden. Goed en slecht, leven en dood. Alles in de wereld was in balans. De demonen onder zijn bevel maakten geen onderscheid tussen rijk en arm, iedereen was een slachtoffer van de duistere god.
Hij kan zich niet eens herinneren hoe lang hij zo geweest is. Eén eeuwigheid? Twee? Hij heeft vanalles zien gebeuren, werd steeds verder gedistantieerd van de menselijkheid. Het leven is hard en iedereen zorgt voor zichzelf, iedereen doet wat hij zelf wil. Hij had van oorsprong al het mysterieuze talent om alle talen te kunnen begrijpen en razendsnel te leren. Chernobog is degene die achter een deel van de verschrikkelijke uitvindingen van de mensheid zit, in zijn universum in ieder geval. Massamoorden, oorlog. Hij voedde zich op de ellende en het verderf. zo ging dat alles door, alles ging zijn gangetje. De enkele goede krachten in de wereld probeerden al tijden wanhopig te zorgen dat de mensheid stopte met zichzelf tot extinctie drijven, maar tot nu toe waren ze onsuccesvol. Hun heilige gezangen en oneindige goedheid was kwalijk voor hem, maar terwijl de mensheid corrupter en slechter werd groeide zijn kracht. Terwijl de planeet opwarmde en dieren uitstorven groeide Chernobog's leger van zielen.
Chernobog had net een hele schoolklas van de aarde geveegd en meegenomen naar zijn helkoninkrijk toen de flits hem verblindde. De kinderzieltjes vielen naar beneden, waar ze nu nog steeds vallen. Het oneindige in.

Hij kwam terecht in de Realiteit. Een hele grote schok was het niet. Chernobog verloor geen van zijn herinneringen. Nee. Hij herinnerde zich de flits nog haarscherp en was er zeker van dat het een eliminatie poging van de engelen was. Hij was furieus, wat de eenzame wandelaar die hem tegen het lijf liep een ongelukkig figuur maakte. De moord was snel gepleegd, waarna de god wat tot rust kwam. Hij moest het hoofd koel houden en uitvinden waar hij was. In de zakken van de dode man vond hij een portomonee met een id-kaart, welke hij gelukkig kon lezen. In zijn 'transfer' naar Realiteit is zijn talent om zo ongeveer alle talen te lezen niet verloren gaan. De dode man werd vakkundig verborgen en Chernobog ging op weg. Hij had gauw door dat hij een mensen naam nodig had en in een namenboek vond hij een setje wat hem perfect paste. Elijah Nathaniel Merle. Dat die laatste naam geen echte achternaam was besefte Elijah pas toen hij er al mee geregistreerd stond.

Elijah vond gauw uit hoe deze wereld werkte, wist met zijn grote intelligentie en betrouwbare uiterlijk via een onbenullige ambtenaar zijn data aan te maken. Die na de hulp trouwens spoorloos verdwenen is. Enfin. Waar hij eerst niet had bestaan was Elijah Nathaniel Merle nu een geregistreerd persoon. Met een geboorteakte, ouders die jammerlijk overleden waren in het oude Oostblok en een aantal schooldiploma's om trots op te zijn. Elijah is werkzaam als aanklager van het OM en dure advocaat. Voor de lol doet hij ook nog wel eens pro deo zaken, gewoon om te zien of hij de grootste criminelen vrij kan krijgen. De advocaat van de Duivel, tot uw dienst.

Zijn nieuwste aanwinst in het rijtje bezigheden is de politieke carriere die hij heeft gestart. Elijah is op een geniepige manier populistisch, inspelend op de gevoelens die spelen onder de bevolking. Hij hoopt zo de nieuwe burgemeester te kunnen worden. Ook zoekt hij nog steeds naar de weg terug, om wraak te nemen op de idioten die dachten hem uit de weg te kunnen ruimen met hun verblindende lichtjes.


Analysis


Goed en slecht zijn vage, subjectieve begrippen. Waarom is het slecht om een kind te slaan? Waarom is het slecht om over iemand te praten waar hij niet bij is? Roddelen? Chernobog is verafschuwd als hij erachter komt hoe de huidige maatschappij met moraal omgaat. Mensen zijn hypocriete, lelijke wezens geworden, in hun rijke leventjes twitterend over hoe erg het is dat er in Afrika mensen sterven.
Hij is gewend aan enorme krachten, kon tussen dimensies en tijd reizen met een enkele gedachte. Hij maakte de wet, hij was de koning van de doden. Bij zijn aankomst in Realiteit was hij niets meer. Maar Chernobog zal niet rusten voor hij weer de touwtjes in handen heeft. Eerst dit onbenullige plaatsje, dan de wereld.
Machtbelust, hyperintelligent, duister, manipulatief. Een enorm inzicht in de menselijke zwaktes, maar een stuk minder in zijn eigen zwaktes. Hij is arrogant, heeft een grootheidswaan die niet te overzien is. Hij kan het onderdrukken, maar is erg obsessief met sommige dingen. Menselijke gewoontes heeft hij voor eeuwen enkel op een afstandje bestudeerd waardoor hij soms als een buitenstaander over komt.
Zijn dekmantel Elijah is prettig in de omgang, maar zijn intenties zijn duister. Hij spreekt vele talen, is zeer intelligent en afstandelijk. Maar ook uiterst charmant, snakkend naar vrouwelijk contact. Tja, als je al eeuwen alleen bent grijp je je kans als je omgeven wordt door mensen. Hij heeft een zwak voor knappe vrouwen, het liefste nog daadkrachtige types ook. Maar nadat hij alles uit hen heeft gehaald zijn ze niets meer.
Hij houdt ervan mensen als gebruiksvoorwerpen naar zijn wensen te schikken en dan te dumpen. Elijah kan niet tegen zijn verlies of tegen afwijzing, is erg wraaklustig en schuwt geweld niet.
Likes: Macht, woorden, vrouwen, kennis, vrijheid, chaos, wetenschap.
Dislikes: Zoetigheid, felle lampen, kerken, gelovigen, schilderijen.


Connections


Naam: Chernobog betekent the black god. Elijah is een Hebreeuwse naam met een betekenis als 'The Lord Is My God', Nathaniel 'God has given' en Merle betekent 'blackbird'. Het zijn namen die ik mooi vind en Chernobog blijkbaar ook.
Leeftijd: Als demon zie ik Chernobog als leeftijdsloos, oneindig, onsterfelijk. Maar een mens moet natuurlijk een leeftijd hebben. Ik heb voor 27 gekozen, omdat dit de leeftijd is waarop zijn vroegere menselijke vorm de fout in ging en duister werd. Vanaf toen is hij 'niet meer ouder geworden'.
Faceclaim: Ik vind de blik van Ian op zijn plaatjes speels, alsof hij iets weet wat jij niet weet. Dat past best goed bij een god, right?


Details


http://promise.actieforum.com/t34-deep-down-the-rabbit-hole 4 hier~
http://promise.actieforum.com/t60-only-you-can-bring-me-back-to-life#437 Eentje hier~


This app was written by [b]Emma.
[/b]

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Anna Kjellberg
Admin
avatar


Aantal berichten : 193
Leeftijd : 22

Character sheet
Character: Princess Anna
Status: cold cold cold cold cold cold cold
Quote: You don't have to protect me!

BerichtOnderwerp: Re: Merle, Elijah   di mei 27, 2014 10:21 pm

Accepted!
Leuk om meer duistere characters in machtsposities te zien! Ik ben zeer benieuwd hoe de vriendelijkere characters op Elijah gaan reageren, haha. Veel plezier met je nieuwe character!

_________________

H-hi me? oh, uh... hi.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://promise.actieforum.com
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Promise me Magic :: out of character :: to come alive :: accepted-